10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul italian obligă părinţii să-şi vaccineze copii

Guvernul italian obligă părinţii să-şi vaccineze copii

Guvernul italian a aprobat vineri o lege ce obligă părinţii să-şi vaccineze copii împotriva bolilor infecţioase în condiţiile în care în ţară există o dispută politică în privinţa epidemiei de rujeolă, informează HotNews.ro.
Copii de până la 6 ani vor trebui imunizaţi pentru a fi primiţi la grădiniţă, iar părinţii care îşi trimit copii la şcoală după această vârstă fără să îi vaccineze vor fi pasibili de amenzi.
Vaccinurile împotriva rujeolei, oreionului, rubeolei, varicelei şi meningitei, care erau până acum doar recomandate, devin oblgatorii, a spus premierul Paolo Gentiloni.
„Lipsa luării măsurilor necesare timp de mai mulţi ani şi răspândirea teoriilor anti-ştiinţifice, mai ales în ultimele luni, au dus la reducerea protecţiei”, a declarat Gentiloni într-o conferinţă de presă.
Legea obligă şi la vaccinarea împotriva poliomielitei, difteriei, tetanosului, hepatitei B, tusei convulsive şi hemofiliei B. Institutul italian pentru sănătate a avertizat în aprilie că scăderea vaccinării a dus la o epidemie de rujeolă.
Institutul a înregistrat 2.395 de cazuri de rujeolă până acum în 2017, comparativ cu circa 840 în tot anul 2016 şi 250 de cazuri în 2015.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că epidemia de rujeolă din ţară noastră reprezintă o „catastrofă” şi că este de părere că vaccinarea trebuie să se facă obligatoriu.
Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 28 aprilie, de la debutul epidemiei, este de 5.119.
Numărul persoanrelor care au murit din cauza rujeolei a ajuns la 26, a anunţat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.
România şi Italia au fost îndemnate la începutul lunii trecute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii să ia măsuri în privinţa epidemei de rujeolă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS