Acasă Actualitate USR şi PNL au contestat la Curtea Constituţională proiectul Legii executării pedepselor

USR şi PNL au contestat la Curtea Constituţională proiectul Legii executării pedepselor

-

27 de deputaţi USR şi 24 de la PNL au semnat o sesizare de neconstituţionalitate a proiectul de lege de modificare a Legii executării pedepselor, invocând faptul nu a fost respectat principiul bicameralismului şi reprezintă o graţiere mascată, informează HotNews.ro.
Semnatarii sesizării susţin principiul bicameralismului a fost încălcat pentru proiectul a fost substanţial modificat faţă de formă primită de la Senat, prin adoptarea a 43 de amendamente.
De asemenea este invocată încălcarea principiului securităţii juridie deoarec definirea condiţiilor necorespuzatoare de detenţie este contradictori în interiorul legii.
În al treilea, proiectul ar încalcă principiul egalităţii cetăţenilor în faţă legii întrucât este instituită posibilitatea cumpărării de zile de pedeapsa, fapt ce avantajează deţinuţii mai înstăriţi.
Camera Deputaţilor a adoptat, pe 9 mai, cu 175 voturi „pentru”, 85 de voturi „împotrivaşi 20 de abţineri, proiectul care prevede deţinuţii încarceraţi în condiţii inumane beneficiază de şase zile reduse din pedeapsa la 30 de zile de detenţie, faţă de cele trei propuse de Guvern.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.