12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMiron Cozma, audiat la Parchetul instanţei supreme în dosarul Mineriadei

Miron Cozma, audiat la Parchetul instanţei supreme în dosarul Mineriadei

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma a fost audiat, marţi după-amiază, la Parchetul instanţei supreme în dosarul mineriadei din iunie 1990, el spunând că a contestat calitatea de inculpat în acest dosar, informează HotNews.ro.
Miron Cozma, fost preşedinte al Biroului Executiv al Ligii Sindicatelor Miniere Libere „Valea Jiului”, a ajuns la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în jurul orei 15.00, el având calitatea de inculpat în acest dosar.
Miron Cozma a spus, după audieri, că a contestat în faţă procurorilor calitatea de inculpat în acest dosar. „Am dat o declaraţie şi am tăiat calitatea de inculpat de pe ea, am semnat că nu sunt de acord cu această calitate. De la mine deocamdată nu se cer daune. La mine am văzut parcă 111 persoane care s-au constituit părţi vătămate. În tot dosarul sunt 1.026”, a declarat Miron Cozma.
Tot marţi, au fost audiaţi de procurori şi Cazimir Ionescu, fost vicepreşedinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională, şi Adrian Sârbu, fost şef de cabinet şi consilier al primului ministru în iunie 1990. La ieşirea de la audieri, Cazimir Ionescu a spus că este nevinovat şi că le-a cerut procurorilor contopirea dosarelor Revoluţiei şi Mineriadei.
De asemenea, marţi dimineaţă au venit la Parchet amiralul în rezervă Emil „Cico” Dumitrescu şi generalul în rezervă Mugurel Florescu, inculpaţi şi ei în dosarul Mineriadei. Luni, în dosarul mineriadei au fost audiaţi la Parchetul instanţei supreme fostul preşedinte Ion Iliescu şi fostul prim-ministru Petre Roman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS