Acasă Actualitate CE acuză Ungaria, Polonia și Austria că nu și-au respectat obligațiile privind...

CE acuză Ungaria, Polonia și Austria că nu și-au respectat obligațiile privind cotele de refugiați

-

Ungaria, Polonia și Austria au fost acuzate marți de Comisia Europeană că nu și-au respectat obligațiile legale ca parte a schemei UE de relocare a mii de refugiați între statele blocului comunitar, informează Agerpres.
În septembrie 2015, UE a introdus cote obligatorii pentru redistribuirea a până la 120.000 de refugiați din Italia și Grecia, o măsură față de care și-au exprimat opoziția Cehia, Ungaria, România și Slovacia.
„Ungaria, Polonia și Austria rămân singurele state membre care nu au primit prin relocare nici măcar o singură persoană. Aceasta este o încălcare a obligațiilor lor legale, a angajamentelor asumate față de Grecia și Italia și față de împărțirea justă a responsabilității”, a precizat Comisia Europeană într-un comunicat.
Totuși, Comisia Europeană a recunoscut că Austria a promis oficial că va primi prin relocare 50 de persoane din Italia.
Conform raportului lunar al CE, 2.078 de persoane au fost relocate luna trecută: 1.368 din Grecia și 710 din Italia.
Ungaria și Slovacia susțin că regulile procedurale au fost încălcate în timpul procesului de adoptare a cotelor de relocare și vor ca decizia să fie anulată de Curtea Europeană de Justiție.

ȘTIRI VIDEO GdS

Locomotivă mistuită de flăcări, în Hunedoara

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, incendiul a fost anunţat puţin după miezul nopţii trecute. Locomotiva, care a luat foc...