5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCE acuză Ungaria, Polonia și Austria că nu și-au respectat obligațiile privind cotele de refugiați

CE acuză Ungaria, Polonia și Austria că nu și-au respectat obligațiile privind cotele de refugiați

Ungaria, Polonia și Austria au fost acuzate marți de Comisia Europeană că nu și-au respectat obligațiile legale ca parte a schemei UE de relocare a mii de refugiați între statele blocului comunitar, informează Agerpres.
În septembrie 2015, UE a introdus cote obligatorii pentru redistribuirea a până la 120.000 de refugiați din Italia și Grecia, o măsură față de care și-au exprimat opoziția Cehia, Ungaria, România și Slovacia.
„Ungaria, Polonia și Austria rămân singurele state membre care nu au primit prin relocare nici măcar o singură persoană. Aceasta este o încălcare a obligațiilor lor legale, a angajamentelor asumate față de Grecia și Italia și față de împărțirea justă a responsabilității”, a precizat Comisia Europeană într-un comunicat.
Totuși, Comisia Europeană a recunoscut că Austria a promis oficial că va primi prin relocare 50 de persoane din Italia.
Conform raportului lunar al CE, 2.078 de persoane au fost relocate luna trecută: 1.368 din Grecia și 710 din Italia.
Ungaria și Slovacia susțin că regulile procedurale au fost încălcate în timpul procesului de adoptare a cotelor de relocare și vor ca decizia să fie anulată de Curtea Europeană de Justiție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS