17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMoscova: Racheta balistică lansată de Coreea de Nord nu a reprezentat o ameninţare pentru Rusia

Moscova: Racheta balistică lansată de Coreea de Nord nu a reprezentat o ameninţare pentru Rusia

Racheta balistică lansată de forţele regimului de la Phenian nu a reprezentat o ameninţare pentru teritoriul Rusiei, a anunţat Ministerul rus al Apărării, deşi oficiali americani au afirmat că racheta s-ar fi prăbuşit în mare, la doar aproximativ 100 de kilometri de oraşul rus Vladivostok.

„Acest test balistic nu a constituit un pericol pentru Federaţia Rusă”, a precizat Ministerul Apărării, potrivit agenţiei de ştiri Tass.

Anterior, un reprezentant al Kremlinului a anunţat că preşedintele Rusiei, Vladmir Putin, aflat într-o vizită oficială la Beijing, s-a declarat îngrijorat în legătură cu testul balistic efectuat de Coreea de Nord, relatează Reuters.

Autorităţile americane au calculat că racheta nord-coreeană s-a prăbuşit în Marea de Est (Marea Japoniei), la aproximativ 60 de mile (96 de kilometri) sud de zona oraşului Vladivostok, a declarat un oficial american pentru CNN. La Vladivostok se află şi baza principală a Flotei din Pacific a Rusiei.

„În contextul în care racheta s-a prăbuşit atât de aproape de teritoriul rus, de fapt mai aproape de Rusia decât de Japonia, preşedintele (Donald Trump) nu-şi poate imagina că Rusia e încântată”, susţine Casa Albă, scrie CNN.

Sursa: Mediafax.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS