7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIUBCvT Târgu Mureș a realizat primul transplant de cord din România din acest an

IUBCvT Târgu Mureș a realizat primul transplant de cord din România din acest an

O echipă din cadrul Institutului de Urgență de Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureș, condusă de dr. Horațiu Suciu, a efectuat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, primul transplant de cord din acest an din România, receptor fiind un pacient de 49 de ani din București, aflat într-o stare foarte gravă.

Prima intervenție de transplant cardiac din țară a început sâmbătă noaptea, la ora 1,00, și s-a finalizat la ora 8,00, iar de aceasta a beneficiat un bărbat din București, aflat pe lista de transplant de peste un an.

”Particularitatea cazului este că pacientul a mai fost operat pe cord deschis într-un alt centru din țară, când s-a efectuat un by-pass aorto-coronarian pentru boala ischemică a inimii, evoluția ulterioară a fost spre o insuficiență cardiacă, iar acest transplant a venit salvator pentru pacientul acesta. Donator a fost un tânăr de 19 ani, din județul Harghita, victima unui accident rutier, prelevarea s-a făcut în cursul nopții la Spitalul din Miercurea Ciuc de către o echipă a IUBCvT Târgu Mureș”, a declarat dr. Horațiu Suciu, într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, anul trecut la Târgu Mureș s-au efectuat 11 intervenții de transplant cardiac.

Sursa: Agerpres.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS