3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSistemul informatic al uzinei Dacia a căzut în urma atacului cibernetic de vineri

Sistemul informatic al uzinei Dacia a căzut în urma atacului cibernetic de vineri

O parte a activităţii de producţie a Uzinelor Dacia de la Mioveni a fost afectată de disfuncţionalităţi ale sistemelor informatice şi mai mulţi angajaţi au fost trimişi înapoi la domiciliu, potrivit unui comunicat transmis astăzi de Direcţia Comunicare Grup Renault România.

”Măsura a fost luată pentru a preveni extinderea disfuncţionalităţilor care, la o primă vedere, sunt o consecinţă a atacului cibernetic care a avut loc la nivel global. Pe platforma de la Mioveni a fost convocată o celulă de criză care urmăreşte evoluţia situaţiei. Vom reveni cu detalii pe măsură ce vom avea noi informaţii”, se arată în comunicat.

Sistemul informatic din uzină a picat în noaptea de vineri spre sâmbătă, blocând total activitatea mai multor secţii robotizate. În consecință, mii de angajaţi care urmau să intre în tura de dimineaţă au fost trimişi acasă.

Problemele au apărut în contextul în care, vineri, 99 de ţări au fost afectate de ransomware-ului WannaCry. Au fost afectate zeci de mii de calculatoare, în urma atacului care ar fi exploatat o breşă de securitate la care se făcea referire în documentele Agenţiei Naţionale de Securitate din SUA, dezvăluite de WikiLeaks.

Atacurile au afectat Ministerul rus de Interne, compania spaniolă de telecomunicaţii Telefonica, firma americană de curierat FedEx şi alte sute de companii şi instituţii din întreaga lume. În Marea Britanie, este haos în spitale după ce hackerii au pătruns în computerele NHS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS