Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Craiova, împreună cu colegii Biroului Drumuri Naționale și Europene, au ieșit în trafic, vineri după amiază, pentru a preveni producerea accidentelor de circulaţie, dar și pentru fluidizarea traficului rutier pe mai multe tronsoanele de drumuri naţionale şi europene, în speciale în zonele de trecere a frontierei, în funcţie de cresterea valorilor de trafic.
Astfel, mai multe echipaje de poliţie rutieră, dotate cu aparatură de supraveghere video a traficului, au acționat pe principalele artere de circulaţie pentru verificarea respectării regimului legal de viteză, totodată urmărindu-se și prevenirea accidentelor de circulație produse pe fondul vitezei excesive. În doar câteva ore, polițiștii au constatat 154 abateri de natură contravențională pentru sancționarea cărora au fost aplicate amenzi de peste 36.000 lei, dintre acestea 97 amenzi fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost reținute șapte permise de conducere.
Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.