15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Sănătăţii: Luăm în discuţie ideea că şcolile şi grădiniţele să afişeze procentul de elevi vaccinaţi din şcoală

Ministrul Sănătăţii: Luăm în discuţie ideea că şcolile şi grădiniţele să afişeze procentul de elevi vaccinaţi din şcoală

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat joi, la o dezbatere publică pe tema legii vaccinării, desfăşurată la Institutul Naţional de Sănătate Publică, că va lua în discuţie ideea că şcolile şi grădiniţele să afişeze procentul de elevi vaccinaţi din şcoală, afirmând că i se pare „o idee bună”.

„Ştiţi că există o dezbatere pe această tema şi în Franţa şi eu cred că dreptul la sănătate publică trebuie să primeze. Mi-a plăcut ideea celui care a spus în sala că şcolile şi grădiniţele ar trebui să afişeze procentul de vaccinaţi din şcoală. E o idee bună. O s-o luăm în discuţie”, a afirmat Bodog, citat de HotNews.ro.

Propunerea a fost făcută în cadrul dezbaterii de preşedintele Asociaţiei Raţionaliste Române, Ovidiu Covaciu.

„Propunerea nu este cu liste de nume, în nici un caz, este cu procente de copii vaccinaţi, versus nevaccinati într-o şcoală. Scopul acestei propuneri este să ajute părinţii care au copii vulnerabili, adică cei care nu pot fi vaccinaţi din motive medicale, nu din cele precum refuzul, să găsească comunitatea şcolară în care să se integreze cel mai bine. Scopul ideii este să-i ajute să găsească şcoală potrivită. (…) Nu spun că propunerea este ideală, dar scopul este măcar să ştii la ce riscuri te expui când intri într-o şcoală. În prezent nu se ştie, pentru că nu se spune. Dar nu este o informaţie medicală care să fie secretă. Este o informaţie care poate fi oferită public: pe site-ul şcolii, la cererea unui părinte”, a declarat Covaciu.

Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, pe 10 aprilie, proiectul legii vaccinării, act normativ care stabileşte cadrul legal de vaccinare, dar şi de achiziţionare a vaccinurilor şi care fusese anunţat încă din anul 2015.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS