10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞapte cetăţeni străini obligaţi să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile

Şapte cetăţeni străini obligaţi să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile

Poliţiştii de imigrări din municipiul Bucureşti au depistat şapte cetăţeni străini – cinci adulţi şi doi minori, din Turcia şi Vietnam – în situaţii ilegale şi au dispus emiterea a şapte decizii de returnare, prin care aceştia sunt obligaţi să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI), citat de Agerpres, cei doi cetăţeni vietnamezi, doi bărbaţi de 27 şi respectiv 28 de ani, aveau revocat dreptul de şedere, fapt pentru care le-au fost înmânate decizii de returnare, prin care sunt obligaţi să părăsească teritoriul ţării noastre în termen de 15 zile.

Totodată, în urmă unui control la o societate comercială cu obiect de activitate panificaţie, a fost depistat un cetăţean turc de 31 de ani, care desfăşura activităţi lucrative fără forme legale şi care nu mai avea drept de şedere pe teritoriul României. Pe numele acestuia şi a membrilor săi de familie, soţia şi cei 2 copii minori, poliţiştii au emis decizii de returnare.

De asemenea, reprezentanţii societăţii comerciale au fost sancţionaţi cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform prevederilor O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România.

În cadrul activităţilor, a fost depistat şi un alt cetăţean turc, de 28 de ani, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de şedere, pe numele sau fiind emisă decizie de returnare prin care este obligat să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile.

Două dintre persoanele depistate au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 1400 de lei, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare.

Acţiunile desfăşurate de către poliţişti urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, precum şi combaterea migraţiei ilegale şi a muncii nedeclarate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS