25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFiul fostului ministru Mariana Câmpeanu, condamnat la cinci ani și jumătate de închisoare în dosarul RAR

Fiul fostului ministru Mariana Câmpeanu, condamnat la cinci ani și jumătate de închisoare în dosarul RAR

Flavius Cristian Campeanu, fost director tehnic la Registrul Auto Roman (RAR), fiul fostului ministru Mariana Campeanu, a fost condamnat, luni, la cinci ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu, in dosarul legat de cumpararea unui teren supraevaluat, prejudiciul fiind estimat la peste un milion de euro, informeaza HotNews.ro.

„Condamna pe inculpatul Flavius Cristian Campeanu la o pedeapsa de cinci ani de inchisoare sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la abuz in serviciu, care a produs consecinte deosebit de grave”, se arata in decizia de luni a Judecatoriei sector 1, hotarare care nu este definitiva.

In acelasi dosar, Ovidiu Crapatureanu, fost director general al RAR, a primit o pedeapsa de cinci ani si sase luni de inchisoare pentru abuz in serviciu, in acelasi dosar.

Cei doi trebuie sa plateasca RAR suma de 876.610 de euro, reprezentand prejudiciul produs partii civile Regia Autonoma – Registrul Auto Roman.

Instanta a mai decis sa pastreze sechestrul pe bunurile celor doi inculpati si i-a obligat la plata cheltuielilor judiciare. „Obliga inculpatii Crapatureanu Ovidiu si Campeanu Flavius Cristian la plata sumei de 34.000 lei, cate 17.000 lei fiecare inculpat, reprezentand cheltuieli judiciare catre stat. Cu drept de apel, in termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei”, se arata in decizia instantei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS