16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis: Niciunul dintre guvernele pe care le-am avut după '90 nu a înțeles importanța infrastructurii mari

Iohannis: Niciunul dintre guvernele pe care le-am avut după ’90 nu a înțeles importanța infrastructurii mari

Președintele României, Klaus Iohannis, a spus, miercuri, la Suceava, că „niciunul dintre guvernele pe care le-am avut după ’90 nu a înțeles importanța infrastructurii mari”, informează Agerpres.

El a declarat, în cadrul unei dezbateri pe tema „Modernizare, dezvoltare, descentralizare. Administrația locală vorbește!”, că „fără infrastructura mare, nu se va produce acea dezvoltare în Moldova”.

„Niciunul dintre guvernele pe care le-am avut după ’90 nu a înțeles importanța infrastructurii mari pentru dezvoltarea unei regiuni. Fără o autostradă în Moldova … despre ce vorbim? Despre ce infrastructură vorbim? Părem total neserioși”, a afirmat Iohannis.

Șeful statului a subliniat și necesitatea modernizării transportului feroviar în România.

„Nu este posibil ca în alte țări să observăm că se dezvoltă enorm transportul feroviar și se discută despre mari rețele de trenuri de mare viteză și la noi să discutăm că nu mai merge personalul. Am rămas atât de mult în urmă prin această lipsă de viziune din partea guvernanților, încât este nevoie de decenii ca să putem prinde Europa din urmă”, a menționat Klaus Iohannis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS