10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia juridică din Senat: Faptele de corupţie vor fi graţiate. Toţi membrii PSD ai comisiei au votat "pentru"

Comisia juridică din Senat: Faptele de corupţie vor fi graţiate. Toţi membrii PSD ai comisiei au votat „pentru”

Majoritatea PSD din comisia juridică din Senat a votat graţierea faptelor de corupţie – luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, adoptând propunerea formulată de Şerban Nicolae dar şi de Traian Băsescu la proiectul legii graţierii al Guvernului. Potrivit HotNews.ro, au fost 5 voturi pentru – toate de la PSD – şi trei împotriva – câte unul de la PNL, USR şi UDMR.

Dacă nu ar fi lipsit doi membri PNL de la dezbateri, scorul ar fi putut fi 5 la 5 în comisie pe această propunere. Senatul este prima camera sesizată, Camera Deputaţilor este decizională.

Comisia juridică din Senat trebuie să adopte un raport cu modificări la acest proiect de lege urmând că acesta să între în plen. Proiectul prevede graţierea pentru infracţiunile comise până la data de 1 ianuarie 2017, a precizat Şerban Nicolae, preşedintele comisiei.
În estimarea realizată de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, sunt 246 de persoane în penitenciare condamnate pentru corupţie.

Nu s-a luat însă o decizie în privinţa conflictului de interese şi abuzului în serviciu, nefiind dat un vot privind propunere de graţiere a acestor infracţiuni.
Şedinţa comisiei s-a suspendat la ora 16.30, după patru ore de dezbateri, şi va fi reluată joi dimineaţă.
Comisia juridică a votat de asemenea să fie exceptate de la graţiere toate faptele comise cu violenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS