10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânii au cheltuit în minivacanţa de 1 Mai cu 20% mai puţin faţă de 2015

Românii au cheltuit în minivacanţa de 1 Mai cu 20% mai puţin faţă de 2015

Aproximativ 94.000 de turişti au ajuns anul acesta, în minivacanţa de 1 Mai, în diverse staţiuni din ţară, unde au cheltuit aproximativ 3,5 milioane de euro, cu aproape un milion de euro mai puţin decât în anul 2015, când de ziua internaţională a muncii au plecat în vacanţe 99.000 de turişti, potrivit unui studiu al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), informează economica.net.
Litoralul românesc a fost la mare căutare în acest an, 20.000 de persoane ajungând în staţiunile de acolo. Cei mai mulţi turişti care şi-au petrecut minivacanţa de 1 mai la malul mării au fost tineri, care au ales în special Mamaia, susţine FPTR.
Staţiunile balneare au fost şi ele solicitate în această perioadă. Astfel, 15.000 de români au ales să-şi facă vacanţa la băi, unde au putut beneficia de programe speciale de tratament şi relaxare.
Mult mai puţini români s-au orientat spre Delta Dunării. Este vorba despre 1.000 de persoane, în special pescari pasionaţi şi turişti dornici de inedit. De asemenea, câteva mii de români au mers în Bulgaria, atraşi de condiţiile oferite, iar acolo hotelurile au fost deschise mai devreme decât pe litoralul românesc, deoarece vremea a fost favorabilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS