24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIGSU: Aproape 150 de incendii în toată ţara în minivacanța de 1 Mai

IGSU: Aproape 150 de incendii în toată ţara în minivacanța de 1 Mai

Salvatorii IGSU au fost solicitați la nivel național, în perioada 29 aprilie – 1 mai, la 149 misiuni de stingere a incendiilor, 2.791 cazuri SMURD (2.779 pentru acordarea primului ajutor calificat și 12 misiuni de descarcerare), precum și la 281 acțiuni pentru protecția comunităților.

Potrivit unui comunicat al instituției, în cele trei zile, 2.807 persoane au fost asistate de către pompierii din echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă, iar alte 52 persoane aflate în dificultate au fost salvate din medii ostile vieții.

Numărul intervențiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situații de urgență se menține constant față de perioada similară a anului trecut, fiind înregistrată o ușoară creștere, de 1,1%.

În acest sfârșit de săptămână prelungit, pompierii și paramedicii SMURD au fost solicitați să intervină la 105 accidente pe căile de transport. Misiunile salvatorilor au fost de extragere a persoanelor rămase încarcerate în interiorul mașinilor, acordarea asistenței medicale de urgență și transportul acestora la unitățile spitalicești.

O intervenție dificilă a avut loc în Sinaia, Prahova, unde peste 50 pompieri au acționat timp de patru ore pentru stingerea unui incendiu izbucnit la mansarda unui hotel. Misiunea salvatorilor a fost dificilă din cauza poziționării clădirii în pantă, a temperaturilor ridicate și degajărilor mari de fum și alte gaze fierbinți. Din fericire, cele aproximativ 50 de persoane care se aflau în hotel au fost imediat evacuate, iar pe timpul intervenției nu au fost înregistrate victime.

Caravana SMURD „Fii pregătit!” s-a aflat pe litoral, în zona de desfășurare a Festivalului de Jocuri și Reconstituiri Istorice DAPYX Medgidia 2017. Peste 400 de persoane au fost instruite cum să prevină situațiile de urgență și să acorde primul ajutor. Mai mult de jumătate au fost copii, care, cu această ocazie, au aflat modul de comportare în situații de urgență.

Pentru perioada vizată, IGSU a dispus măsuri suplimentare pentru dislocarea de forțe și mijloace, care să asigure funcționarea celor 12 puncte de lucru înființate temporar atât în drumul spre litoral, cât și în alte zone turistice cu aflux mare de persoane.

În acest sfârșit de săptămână, peste 5.000 de pompieri au fost la datorie, pregătiți să intervină în sprijinul persoanelor aflate în dificultate

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS