Acasă Actualitate APIA Dolj are program cu publicul şi astăzi

APIA Dolj are program cu publicul şi astăzi

-

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Dolj va primi cereri unice de plată aferente campaniei 2017 și astăzi, în intervalul orar 8.30-14.30. „Rugăm fermierii doljeni să se prezinte la APIA în vederea depunerii cererii unice de plată până la data limita prevăzută de lege. Cererile unice de plată se depun la APIA Centrul Județean Dolj în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 de hectare de teren agricol şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 de hectare de teren agricol“, se arată într-un comunicat transmis GdS de către APIA Dolj.

Cererile unice de plată aferente Campaniei 2017 se depun în intervalul 1 martie – 15 mai 2017. Acestea pot fi depuse şi după această dată, în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul în cazul în care cererea unică de plată ar fi fost depusă până la 15 mai.

„Facem precizarea că până pe 28 aprilie 2017 s-au înregistrat 25.100 de cereri în sistem, respectiv  63 % din totalul estimat. Programul prelungit vine ca o măsură de sprijin pentru evitarea aglomerației și a întârzierilor în depunerea cererilor și conduce la diminuarea timpului necesar fiecărui fermier la completarea și depunerea cererii unice de plată.În eventualitatea în care programarea inițială nu a putut fi respectată, îi rugăm pe această cale pe cei care să află în această situație să se prezinte la centrele APIA Dolj de care aparțin“, se mai precizează în comunicatul APIA Dolj.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

„Şcoala altfel“, după reguli noi

Unităţile şcolare vor organiza în acest an programul „Şcoala altfel“ după o nouă metodologie. Una dintre modificări prevede că nu se mai...

Noul gazon de pe „Oblemenco“ vine din Grecia

Noul gazon de la stadionul „Ion Oblemenco“ vine din Grecia. Informaţia a fost furnizată, joi, de Victor Piţurcă şi confirmată de viceprimarul...