16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCamera Deputaţilor: Comisiile de specialitate au aprobat mărirea salariilor primarilor şi viceprimarilor cu 30%

Camera Deputaţilor: Comisiile de specialitate au aprobat mărirea salariilor primarilor şi viceprimarilor cu 30%

Comisiile pentru muncă şi pentru buget de la Camera Deputaţilor au dat, luni, raport de adoptare OUG 9/2017, aprobând şi două amendamente prin care se măresc soldele şi salariile primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene, informează HotNews.ro.

„Am dat raport Ordonanţei 9/2017. În primul rând sunt doleanţele celor din sistemul de apărare şi ordine publică, siguranţă naţională, precum şi din sistemul penitenciar, care se află la Ministerul Justiţiei. În urmă aplicarilor succesive a măririlor de salarii minime, ei au rămas cu solda de baza undeva la 700 de lei, ceea ce era anormal. Am adus-o începând cu luna aprilie la nivelul salariului minim, astfel încât şi poliţiştii, şi cei din armata să beneficieze de măririle salariale promise. De asemenea, în urmă unui amendament şi cu sprijinul doamnei ministru al Muncii am adoptat şi mărirea salariilor primarilor şi viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor consiliilor judeţene cu 30%, începând cu luna aprilie, până când legea salarizării va intră în linie dreapta”, a declarat preşedintele Comisiei de muncă de la Camera Deputaţilor, Adrian Solomon.

El a adăugat că proiectul de lege va intră marţi pe ordinea de zi a plenului Camerei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS