16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtentat dejucat în Franța: Doi suspecți inculpați și plasați în arest preventiv

Atentat dejucat în Franța: Doi suspecți inculpați și plasați în arest preventiv

Doi bărbați suspectați de plănuirea unui atac „iminent” în timpul campaniei electorale în Franța au fost puși sub acuzare duminică și plasați în arest preventiv, chiar înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale, a relatat France Presse, citat de Agerpres.

Cu arestarea lor marți la Marsilia (sud), amenințarea teroristă s-a strecurat în campania prezidențială, în timp ce două zile mai târziu un polițist și-a pierdut viața într-un nou atac revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic pe Champs-Élysées, la Paris. Acest deces ridică la 239 numărul morților în urma valului de atentate ce a lovit Franța din 2015.
Clément Baur (23 de ani) și Mahiedine Merabet (29 de ani) au fost inculpați pentru asociere cu răufăcători teroriști pentru pregătirea uneia sau mai multor acte criminale contra persoanelor, achiziționare, deținere, transport de arme și explozibili, a declarat procurorul din Paris. Ei au fost plasați în arest preventiv.

În cele cinci zile de când se află în custodia poliției, „Mahiedine Merabet și-a exercitat dreptul la tăcere în fața anchetatorilor. Clément Baur a vorbit un pic mai mult. Dar ambii neagă un plan de acțiune violent”, a indicat o sursă apropiată anchetei. Cu toate acestea, poliția a descoperit un important arsenal în apartamentul închiriat de Clément Baur în Marsilia: o pușcă-mitralieră, două pistoale, saci cu muniții, trei kg de explozibil de tipul TATP, dintre care o parte pregătit pentru utilizare și o grenadă artizanală. Investigațiile nu au scos la lumină în acest stadiu ținte precis desemnate”, a precizat totodată sursa citată.
Un plan al Marsiliei, agățat pe peretele apartamentului, și instabilitatea explozivilor sugerează faptul că aceștia intenționau să treacă la fapte în acest oraș sau în împrejurimi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS