Acasă Actualitate Şeful Pentagonului: Siria deține arme chimice

Şeful Pentagonului: Siria deține arme chimice

-

Ministrul apărării american, Jim Mattis, a afirmat astăzi, în cursul unei vizite în Israel, că Siria deține arme chimice, încălcând astfel un acord de eliminare a întregului stoc de arme pe care le deține, relatează Reuters, citat de Agerpres. „Nu există nicio îndoială la nivelul comunității internaționale că Siria deține arme chimice încălcând acordul și declarația sa privind eliminarea acestora. Nu mai există nicio îndoială“, a afirmat Jim Mattis în cursul unei vizite la Tel Aviv.

Întrebat dacă armata siriană a plasat avioane de luptă la o bază rusă din portul sirian Latakia, Mattis a declarat: „Și-au răspândit avioanele, nicio îndoială. Și-au răspândit avioanele în ultimele zile“. Adresându-se presei, în prezența ministrul israelian al Apărării, Avigdor Lieberman, oficialul american a avertizat regimul sirian împotriva recurgerii la arme chimice după atacul chimic comis la 4 aprilie într-o localitate din nordul Siriei soldat cu 87 de morți.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

Handbaliştii revin la treabă

Echipa masculină de handbal Universitatea Craiova reia meciurile oficiale din campionat în acest sfârşit de săptămână. Trupa lui Cătălin Popescu va primi,...