8.4 C
Craiova
sâmbătă, 21 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Informaţii şocante despre exploziile privind Borussia Dortmund: Jucătorii ar fi trebuit să...

Informaţii şocante despre exploziile privind Borussia Dortmund: Jucătorii ar fi trebuit să moară pentru că atacatorii au mizat la bursă

-

Cotidianul german Bild publică astăzi informaţii şocante despre atacul cu bombă petrecut în urmă cu 10 zile în Dortmund, în urma căruia fundaşul Marc Bartra a fost rănit, iar partida Borussia Dortmund – AS Monaco, din sferturile Champions League a fost amânată cu aproape 24 de ore, scrie Mediafax.

Bomba care a explodat în apropiere de autocarul formaţiei germane nu ar fi făcut obiectul unui atac terorist, ci a reprezentat o tentativă de manipulare a preţului acţiunilor Borussiei Dortmund la bursă, notează sursa citată. Bild anunţă că un cetăţean rus în vârstă de 28 a fost arestat în această dimineaţă de reprezentanţii poliţiei. „Poliţia are un suspect: investighează un cetăţean de naţionalitate rusă, Serghei W (28 de ani). Bărbatul care trăieşte în Baden-Württemberg era căutat de pe 13 aprilie pentru 20 de capete de acuzare pentru tentativă de crimă prin folosirea unui dispozitiv explozibil. Ar fi putut detona bombele de la distanţă, din hotelul echipei, „L’Arrivee”. Vineri dimineaţă, puţin înainte de ora 6, Serghei W. a fost arestat”, notează Bild. Jurnaliştii germani mai notează că „în mod evident a fost un plan diabolic” şi se întreabă dacă „jucătorii Borussiei Dortmund ar fi trebuit să moară pentru că infractorii care au mizat la bursă îşi doreau să câştige milioane”. Conform Bild, suspectul a intrat în atenţia oamenilor legii după ce ar fi cumpărat 15.000 de acţiuni, la un preţ de 78.000 de euro, chiar din hotelul echipei, iar reprezentanţii unei bănci au informat poliţia cu privire la această tranzacţie „suspectă”.

„Dacă preţul acţiunilor Borussiei Dortmund ar fi scăzut signifiant, Serghei W ar fi putut face un profit uriaş. Conform investigaţiei Poliţiei Federale, ar fi câştigat până la 3,9 milioane de euro.

Preţul ar fi trebuit să cadă dramatic şi exact asta s-ar fi întâmplat în urma unui atac în care membrii echipei ar fi fost răniţi grav sau chiar ucişi”, mai notează jurnaliştii germani.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.