11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIerusalim: O turistă britanică de 23 de ani a fost înjunghiată mortal de un palestinian

Ierusalim: O turistă britanică de 23 de ani a fost înjunghiată mortal de un palestinian

O turistă britanică în vârstă de 23 de ani a fost înjunghiată mortal de un palestinian într-un tramvai din Ierusalim, anunţă agenţia AFP, citată de HotNews.ro. Atacatorul a fost arestat de forţele de ordine. Identitatea victimei nu a fost dezvăluită.

Iniţial, poliţia anunţase că o israeliană a fost agresată într-un tramvai. Shin Beth, serviciul de securitate internă al Israelului, a precizat că atacatorul este Jami Tamimi, 57 de ani, un locuitor din Ierusalimul de Est anexat de statul evreu. Acesta fusese internat în trecut după o tentativă de sinucidere şi a fost condamnat în 2011 pentru agresiune sexuală asupra fiicei sale, tot potrivit Shin Beth.

Atacul a avut loc în apropiere de oraşul vechi.

Teritoriile palestiniene, Ierusalimul şi Israelul au fost teatrul unui val de violente soldat cu moartea a 260 de palestinieni, 41 de israelieni, doi americani, un iordanian, un eritreean, un sudanez şi o britanică, începând cu 1 octombrie 2015.

Majoritatea palestinienilor ucişi sunt autori de atacuri, adeseori comise cu armă albă de tineri izolaţi. Intensitatea violenţelor s-a atenuat însă în ultimele luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS