14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Iohannis a promulgat legea prin care copiii de pînă la 3 ani sunt scoşi de la plata întreţinerii

Preşedintele Iohannis a promulgat legea prin care copiii de pînă la 3 ani sunt scoşi de la plata întreţinerii

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de promulgare a legii care scuteşte de la cheltuielile de întreţinere copiii cu vârste de până la trei ani, anunţă Administraţia Prezidenţială, citată de gandul.info.

Camera Deputaţilor a adoptat, pe 21 martie, un proiect de lege potrivit căruia copiii cu vârsta de până la trei ani pot fi scutiţi de la calculul cheltuielilor de întreţinere şi cheltuielile asociaţiei de proprietari.

“Asociaţiile de proprietari pot hotărî exceptarea de la plata cheltuielilor prevăzute la alin.(1) lit.b) pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani. Termenul de plată a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, afişate pe lista lunară de plată, este de maximum 20 de zile calendaristice”, potrivit proiectului de lege pentru completarea art.47 din Legea nr.230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari.

Proiectul de lege a fost aprobat cu 269 de voturi „pentru”.

Iniţiativa legislativă a aparţinut fostului senator PNL Dragoş Luchian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS