11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Finanțelor: Contribuția la Pilonul II de pensii va fi luată în discuție în toamnă

Ministrul Finanțelor: Contribuția la Pilonul II de pensii va fi luată în discuție în toamnă

Valoarea contribuției la Pilonul II de pensii obligatorii, administrate privat, va fi luată în discuție, în toamnă, atunci când va fi analizat proiectul de buget pe 2018, a anunțat, miercuri, ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, citat de Agerpres.

„Ținta este de 6%. Este adevărat că, în acest an, a înghețat la 5,1%. Decizia despre creștere în exercițiul 2018 se va lua atunci când vom lua în discuție proiectul de buget pe 2018 (…) Fiecare Guvern a procedat așa, atunci când s-a lansat în dezbatere proiectul de buget pe exercițiul următor. Deci, în contextul în care în toamnă vom discuta proiectul de buget pentru 2018, Guvernul se va pronunța și în legătură cu evoluția cotei. Atunci vom avea o imagine mai clară și asupra modului în care a crescut acest fond de pensii”, a declarat Viorel Ștefan, la Palatul Victoria.

Potrivit ministrului Finanțelor Publice, locurile de muncă create în acest an vor genera resurse suplimentare la Pilonul II de Pensii, chiar dacă în 2017 cota s-a menținut la 5,1%.

„Deși nu a crescut cota, Pilonul II de Pensii va beneficia de transferul de contribuții suplimentare în 2017 față de 2016, pe care le apreciem noi undeva la 1,5 miliarde de lei, generate de numărul de contributori care intră în sistem datorită creșterii numărului locurilor de muncă. Deci în primele două luni 44.000 (locuri de muncă, n.r.), estimăm la nivel de an 200.000”, a mai afirmat Viorel Ștefan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS