Acasă Actualitate Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA: Eliminarea reţelei Stat Islamic este...

Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA: Eliminarea reţelei Stat Islamic este în continuare principalul obiectiv american în Siria

-

Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, a declarat că eliminarea Stat Islamic este în continuare principalul obiectiv american în Siria şi Irak, indicând că atacul cu rachete de croazieră împotriva unei baze aeriene siriene nu reprezintă o schimbare de poziţie în legătură cu conflictul sirian, scrie Mediafax.

După finalizarea operaţiunii de eliminare a reţelei teroriste Stat Islamic, „sperăm să ne îndreptăm atenţia către un acord de armistiţiu între regim şi forţele de opoziţie”, a declarat oficialul pentru ABC News. Tillerson a subliniat că atacul american care a vizat o bază aeriană siriană a fost efectuat în urma folosirii armelor chimice împotriva civililor, singurul scop al acţiunii americane fiind să trimită un mesaj preşedintelui Bashar al-Assad că încălcarea acordurilor ONU privind folosirea de arme chimice nu va rămâne fără răspuns. „În afară de acest lucru nu este vorba de nicio schimbare în ceea ce priveşte poziţia noastră militară”, a adăugat oficialul potrivit agenţiei de ştiri Dpa. Secretarul de Stat a mai afirmat că Statele Unite doresc să coopereze cu Rusia pentru a stabili zone de stabilitate în Siria şi pentru a crea condiţiile necesare unui proces politic. „Şi credem că printr-un proces politic poporul sirian va avea posibilitatea să decidă soarta lui Bashar al-Assad”, a completat oficialul, adăugând că Washingtonul nu urmăreşte schimbarea regimului de la Damasc.

ȘTIRI VIDEO GdS