12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAugustin Lazăr: Conflictul de interese a fost incriminat pentru că era nevoie

Augustin Lazăr: Conflictul de interese a fost incriminat pentru că era nevoie

Procurorul general, Augustin Lazăr, a spus că Ministerul Public va exprimă un punct de vedere referitor la propunerile de modificare din domeniul conflictului de interese şi de stabilire a unui prag pentru abuzul în serviciu după ce elaborarea proiectelor finale în acest sens, scrie pentru că era nevoie de o astfel de lege”, a declarat, în această dimineaţă, Lază, potrivit Hotnews. „Este o inflaţie de proiecte, nu ştim la care să ne referim”, a adăugat procurorul general, adăugând că urmăreşte „cu mare atenţie” situaţia şi că va exprimă un punct de vedere când va fi clar ce modificări se vor face.

El a spus că în privinţa pragului pentru abuzul în serviciu „este aceeaşi situaţie”: „Vrem să vedem care o să fie proiectul final şi vom expune un punct de vedere”.
Citiţi şi Vor putea fură, din nou, în familie. Liber la contracte pentru soţii, copii şi rude. Dezincriminarea conflictului de interese aruncă România de pe harta UE / Atacul la justiţie, în ultimele faze. Tudorel Toader a anunţat miercuri dimineaţă că Ministerul Justiţiei a elaborat proiectul de lege privind modificarea Codului penal şi Codului de procedura penală, pentru punerea lor în acord cu deciziile Curţii Constituţionale: „Voi da drumul la proiectul de lege fără prag, pentru că în decizia CCR nu se vorbeşte despre prag. Deputaţii jurişti au dat marţi un raport de admitere pentru un proiect de lege de modificare a Codului Penal care datează din 2014, deja adoptat de Senat în mod tacit, care modifică art. 301 şi 308 din Codul Penal privind infracţiunea de conflict de interese. În cadrul comisiei juridice au fost adoptate mai multe amendamente faţă de formă adoptată în 2015 de Senat, iar unul dintre acestea prevede că trebuie să fi fost „pricinuit un prejudiciu de interes public” pentru că angajarea unei rude sau a unor persoane cu care s-a aflat în raport de muncă de către funcţionarul public să fie considerat infracţiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS