11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFranţa sporeşte securitatea în mijloacele de transport în comun după atentatul de la metroul din Sankt Petersburg

Franţa sporeşte securitatea în mijloacele de transport în comun după atentatul de la metroul din Sankt Petersburg

Franta sporeste securitatea in mijloacele de transport in comun dupa atentatul cu bomba comis luni la metroul din Sankt Petersburg, a anuntat ministrul francez de Interne. „Pe fondul unei amenintari teroriste foarte inalte, guvernul continua sa ia masuri pentru a proteja poporul francez”, a precizat ministrul francez de Interne, potrivit HotNews.ro.

Franta a declarat stare de urgenta in noiembrie 2015, cand jihadisti inarmati si atacatori sinucigasi au omorat 130 de oameni la Paris.

Vara trecuta, un tunisian a intrat cu camionul in multimea adunata pe promenada din Nisa pentru focurile de artificii de Ziua Nationala, ucigand 84 de persoane, iar la Saint-Etienne-du-Rouvray (nord-vest), doi islamisti i-au taiat gatul unui preot in biserica sa parohiala.

Cel putin 9 morti si peste 20 de raniti este bilantul oficial anuntat de autoritatile ruse dupa explozia de luni de la metroul din Sankt Petersburg, despre care procurorul general al Rusiei a afirmat ca este „un atac terorist”. Presa rusa a vorbit despre 10 morti si in jur de 50 de raniti.

Camerele video de la metroul din Sankt Petersburg ar fi surprins imagini cu presupusul autor al atacului de luni, a declarat o sursa pentru Interfax. De asemenea, un martor a declarat ca a vazut un barbat lasand o servieta intr-un vagon de metrou si mutandu-se, apoi, in alt vagon, potrivit The Telegraph.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS