3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Partidă caritabilă de gală, de la ora 13.00 pe „Municipalul” Severinean

Mehedinţi: Partidă caritabilă de gală, de la ora 13.00 pe „Municipalul” Severinean

http://mail.gds.ro/service/home/~/?auth=co&loc=en_US&id=5665&part=2

 

 

Componenţi ai echipei Steaua care jucau semifinala Cupei UEFA, în 2006,  vin la Drobeta-Turnu-Severin pentru a-l ajuta pe unul dintre cei mai talentaţi puşti ai generaţiei 2000, fotbalist care a suferit o gravă accidentare.

 

În urmă cu circa trei săptămâni, într-un meci amical, Călin Pâslea suferea o ruptură de menisnc şi a ligamentelor încrucişate la piciorul drept. O accidentare gravă, care putea să îi pună în pericol cariera, într-o perioadă foarte bună pentru el. Cum Călin vine din mediul rural, iar familia sa, cu venituri modeste, nu ar fi putut să susţină chetuielile unei intervenţii chirurgicale complexe, foarte mulţi oameni de fotbal i-au sărit în ajutor. Printre aceştia s-a aflat şi fostul mijlocaş severiean, Gabriel BOȘTINĂ, care a donat mai multe tricouri, printre care cele ale lui Adrian Mutu, Ciprian Marica, Bogdan Vătăjelu, Dan Nistor, tricouri care au fost scoase la licitaţie, iar cu banii strânşi a fost plătită intervenţia chirurgicală, efectuată joi într-o clinică privată din Timişoara. Operaţia, care a coostat 2000 de euro a decurs bine, dar Călin are acum nevoie de bani pentru recuperarea absolut necesară, pentru ca refacerea să fie completă şi tânărul fotbalist să poată reveni fără probleme pe teren. Tocmai de aceea, arbitrul Marian Balaci, administratorul clubului la care activează Călin Pâslea, ajutat din nou de Gabriel Boştină a reuşit să pună la punct acest joc caritabil, în care au fost invitaţi la Drobeta-Turnu-Severin cea mai mare parte a componenţilor echipei Steaua, care în anul 2006 ajungeau în penultimul act al Cupei UEFA. Călin spune că este o onoare ca pentru el să vină în oraşul de la Dunăre atâtea nume mari ale fotbalului românesc şi a ţinut să le mulţumească. În acelaşi timp, tânărul fotbalist spune că dorinţa lui cea mai mare este să revină pe teren şi să-şi împlinească visul de a deveni un mare fotbalist. “Este un hop care mă va ţine, pentru o perioadă, departe de terenul de fotbal, dar o să lucrez din greu ca să revin cât mai repede. Nu am avut posibilitatea de când am fost mic să merg la fotbal, pentru că părinţii mei nu au avut bani să mă dea undeva, jucam la o echipă de Liga a V-a, la F.C. Floreşti, la noi la ţară, acolo am fost remarcat de profesorul meu de sport, care m-a adus la clubul domnului Balaci. Acomodarea în fotbalul la un nivel mai înalt a fost mai dificilă, dar încetul cu încetul m-am obişnuit. Joc pe postul de atacant şi aş vrea să ajung cât mai sus. La o echipă de Liga I şi mai departe, dacă va fi bine voi munci cât mai mult să ajung cât mai departe, chiar şi la echipa Naţională”. Aş mai vrea să vă spun că am fost impresionat de cât de mulţi oameni mi-au sărit în ajutor şi aş vrea să le mulţumesc pe această cale”, spune Călin Pâslea.

Dar de ce ar trebui să umplem astăzi la prânz stadionul “Municipal” din Tr. Severin ne spune unul dintre organizatorii acestei partide, centralul Marian Balaci. “Ar trebui să veniţi pentru un adevărat spectacol sportiv, pentru că nu este puţin lucru ca la Tr. Severin să vină atâtea vedete, pe acest stadion, dar în primul rând vom face o faptă bună. Preţul biletului este de doar zece lei, o sumă modică pentru fiecare dintre noi, dar adunaţi, aceşti bani cu cât vor fi mai mulţi, cu atât îl vor ajuta mai mult pe Călin să poată să se recupereze complet. El va merge la recuperare, care înseamnă bani, kinetoterapie, înseamnă tratament şi multe exerciţii. Noi cât am putut l-am ajutat, mai ales clubul, cât şi părinţii, cât şi tricourile care ne-au fost donate de anumiţi jucători şi mai ales de Gabriel Boştină, cărora le mulţumesc. Am reuşit să îl operăm şi este bine, dar perioda următoare este cea mai grea” a declarat Marian Balaci.

Pe “Municipalul” severinean îi veţi putea vedea astăzi pe Martin Tudor, Cornel Cernea – Marius Ianuli, Petre Marin, Sorin Ghionea, Dorel Stoica, Sorin Paraschiv, Marian Aliuță, Adrian Neaga, Nicolae Dică, Bănel Nicoliță, Daniel Oprița, Valentin Badea și Victoraș Iacob, iar de cealaltă parte vor juca antrenorii clubului ACS Luceafărul Drobeta, Cosmin Munteanu, Alexandru Sitaru – Andrei Dicu, Gheorghe Gădăleanu, Cosmin Tăerel, Alin Rapcea, Ovidiu Pătrulescu, Florin Șoavă, Cristian Chiriță, Alexandru Mladin, Sorin Ancuța, Dorian Vasilică și Daniel Ispas, conduși de pe banca tehnică de tehnicialul lui Călin, Vintilă MIȘU. Aşadar, mergeţi astăzi la un eveiment fotbalistic de caliatte şi ajutaţi-l pe Călin să-şi împlinească visul de a reveni pe teren şi de a deveni un mare fotbalist.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS