Acasă Actualitate În India se înregistrează astăzi temperaturi de peste 40 de grade Celsius

În India se înregistrează astăzi temperaturi de peste 40 de grade Celsius

-

Mari părți din India „se topesc” astăzi din cauza temperaturilor de la 36 până la 44 de grade Celsius, în condițiile în care vârful temperaturilor de vară este așteptat abia peste mai mult de o lună, relatează DPA,  potrivit Agerpres.

Stațiile meteorologice de pe dealurile nordice, precum Kullu și Mukteshwar, unde în mod normal este rece la începutul lunii aprilie, au înregistrat peste 30 de grade, cu cinci-opt grade peste normal. Departamentul meteorologic indian a declarat că s-a înregistrat un ”val de căldură până la condiții severe de caniculă” în numeroase zone din centrul și nordul Indiei. Anterior, acesta avertizase că este probabil ca temperaturile de vară în 2017 să fie mai mari decât în mod normal. Un raport recent publicat în Proceedings of the US National Academy releva că vor fi valuri de căldură intensă, în special în metropole, chiar dacă încălzirea globală este limitată la sub 2 grade Celsius, obiectivul stabilit în conformitate cu acordul privind schimbările climatice de la Paris.

Rezultatele studiului arată că, și în cazul unei încălziri cu mai puțin de 2 grade Celsius, locuri precum Karachi din Pakistan și Calcutta din India s-ar putea confrunta în fiecare an cu condiții similare cu valurile de căldură letale pe care le-au înregistrat în 2015.

Cel puțin 2.000 de oameni au murit în India și 1.200 în Pakistan în timpul valului de căldură din Asia de Sud în 2015, când temperaturile au ajuns la aproape 50 grade Celsius în unele zone.

ȘTIRI VIDEO GdS

Manifestări dedicate jandarmului erou George Marchiș

Eroul jandarm George Marchiș a fost omagiat miercuri la Târgu Jiu. Au trecut 19 ani de la evenimentul tragic petrecut la o discotecă din municipiul Târgu Jiu, când, pe timpul executării unei misiuni de ordine publică, eroul jandarm sublocotenent post-mortem George Răzvan Marchiş și-a pierdut viaţa.

O firmă mare din industria Craiovei disponibilizează zeci de angajaţi

Cummins Generator Technologies trimite acasă 48 de persoane, de pe 6 decembrie. Toţi angajaţii disponibilizaţi erau lucrători TESA. Iată ce salarii compensatorii primesc cei daţi afară din unitatea industrială.