Acasă Actualitate România ocupă primul loc în UE la cultura şi producţia de floarea...

România ocupă primul loc în UE la cultura şi producţia de floarea soarelui

-

România ocupă în Uniunea Europeană primul loc atât la suprafaţa cultivată cât şi la producţia realizată la floarea soarelui, precum şi primul loc la suprafaţa cultivată şi locul doi la producţia realizată, după Franţa, la porumb boabe, informează Institutul Naţional de Statistică, citat de Mediafax.

La grâu, România ocupă locul cinci la suprafaţa cultivată, după Franţa, Germania, Polonia şi Spania şi la producţia realizată, după Franţa, Germania, Regatul Unit şi Polonia, iar la cartofi locul trei la suprafaţa cultivată, după Polonia şi Germania şi locul şapte la producţia realizată, după Germania, Polonia, Franţa, Olanda, Regatul Unit şi Belgia.

Producţia agricolă vegetală a crescut în anul 2016 faţă de anul 2015, la majoritatea culturilor, la un total de 20,8 milioane tone faţă de 19,2 milioane tone, în condiţiile în care suprafaţa cultivată a scăzut anul trect la 5,381 milioane hectare de la 5,464 milioane hectare în anul precedent.

Suprafaţa cultivată cu cereale pentru boabe a scăzut cu 1,5%, în timp ce producţia a crescut cu 8,3% faţă de anul precedent, datorită în principal creşterii randamentelor la hectar (producţia medie la hectar), astfel: porumb boabe (+16,3%), ovăz (+12,3%), orz şi orzoaică (+7,5%), grâu (+3,8%).

ȘTIRI VIDEO GdS

A treia fabrică prinde contur în Rovinari

Enova Group, o societate specializată în producția de componente mecanice, electromecanice și servicii calificate în domeniul automatizărilor industriale, tocmai a achiziționat fosta...