Acasă Actualitate Petre Roman, audiat în dosarul Revoluției

Petre Roman, audiat în dosarul Revoluției

-

Fostul premier Petre Roman s-a prezentat miercuri la sediul Parchetului General pentru a fi audiat procurorii militari în dosarul Revoluției, în care se efectuează cercetări pentru infracțiuni contra umanității, informează Agerpres. Petre Roman a mai fost audiat în acest dosar pe 1 martie, urmat pe 16 martie de fostul președinte Ion Iliescu. În iunie 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat decizia Parchetului General de redeschidere a urmăririi penale în acest dosar.
În dosar se efectuează cercetări și cu privire la faptele comise după data de 22 decembrie 1989 pe întreg teritoriul țării, conform dispozițiilor reținute în încheierea de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în cauză. Evenimentele din decembrie 1989 au avut ca rezultat decesul a 709 persoane, rănirea a 1.855 de persoane prin împușcare, rănirea a 343 în alte împrejurări și reținerea a 924 de oameni.

ȘTIRI VIDEO GdS

Handbal (f) / Olanda, noua campioană mondială

Naționala de handbal feminin a Olandei a devenit, în premieră, campioană mondială, după ce a învins la ultima fază reprezentativa Spaniei, scor...