Acasă Actualitate Ministrul Transporturilor: Am demarat procedurile de achiziţie a două aeronave pentru Tarom

Ministrul Transporturilor: Am demarat procedurile de achiziţie a două aeronave pentru Tarom

-

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat miercuri că la Tarom au fost demarate procedurile pentru achiziţia a două aeronave în regim leasing, şi s-a discutat deja în acest sens cu două dintre cele mai mari constructoare de avioane.

„Azi-dimineaţă am avut o întrunire cu cei de la compania americană Boeing şi am abordat problema dotării cu aeronave a Tarom, unde trebuie înlocuite aeronavele scoase anul trecut din flotă. Până în prezent, au fost purtate discuţii cu două dintre cele mai mari companii constructoare, urmează şi a treia”, a spus ministrul Răzvan Cuc, la conferinţa „Transporturi şi Infrastructură” organizată de revista Capital.

Potrivit Mediafax, ministrul a mai precizat că „ne dorim să avem o flotă unitară la Tarom, se ştie că în prezent sunt mai multe tipuri de nave”.

De asemenea, Răzvan Cuc a menţionat că la Tarom se va aplica şi „o nouă strategie de marketing şi comunicare”.

Anul trecut, Tarom a renunţat la două aeronave Airbus, acestea depăşindu-şi durata de serviciu, urmând să fie demarate – până în noiembrie 2016 – procedurile pentru achiziţia de înlocuire. Aceste proceduri au fost, însă, declanşate abia acum.

ȘTIRI VIDEO GdS

Ion Prioteasa prezent la inaugurarea dispensarului din Bratovoeşti

Inaugurarea dispensarului din comuna Bratovoeşti a avut loc miercuri, clădire modernizată cu finanțare obținută prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II, printr-un proiect cu valoarea totală de peste 2 milioane de lei.