17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudoka din Bănie, de 28 de ori pe podium

Judoka din Bănie, de 28 de ori pe podium

Practicanții judoului din Craiova au participat weekendul trecut la o competiție de verificare, Cupa Râmnicului, la Vâlcea. Competiția a fost rezervată categoriilor de vârstă U11, U13 și U15, iar reprezentanții Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ și CSM Craiova au urcat pe podium de 28 de ori.

Din grupa antrenorilor Mihai Voinea și Adrian Nicola, șapte dintre medalii au fost de aur, obținute de Ionela Băran (U15, 48 kg, LPS), David Mitran (U15, 60 kg, LPS), Răzvan Dumitru (U15, 73 kg), Cristinel Iliuță (U13, 38 kg, CSM), Dorina Prejbeanu (U13, 29 kg, CSM), Alexia Birtu (U11, 44 kg, LPS) și Lucian Ciciu (U11, 44 kg, CSM). Pe treapta a doua a podiumului au urcat Dara Popa, Alexandra Dumitrașcu, Daria Gheorghe, Gabriela Sfetcu, Alexia Ușurelu și Darius Florescu, iar pe locul trei s-au clasat nouă craioveni: Elena Dică, Erika Văduva, Andrei Pasăre, Rareș Vasilescu, Ariana Munteanu, Andra Troacă, Mihaela Cătănescu, Maria Cruceru, Lorena Manda.

Șase sportivi de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu”, din grupa antrenorului Nicolae Pârvu, au urcat pe podium la Cupa Râmnicului.

La categoria U11, Andreea Vreja (23 kilograme) și Ramona Vreja (26kg) au obținut medalii de argint. Tot pe locul doi s-a clasat și Bianca Iscru, la U15, categoria 63 kilograme, iar  Isabela Tuță (U13, 44 kg), Ionuț Băjan (U15, 46 kg.) și Meriam Hamied (U15, 44 kg) au urcat pe treapta a treia a podiumului.

 Urmează CN de tineret, Cupa României și finala la U14
Antrenorul Mihai Voinea a spus ieri că întrecerea de la Vâlcea a fost una extrem de utilă pentru judoka din Bănie. „Au fost participanți din toată țara, iar noi am ocupat locul doi, după Ploiești, în clasamentul general. A fost un concurs destul de tare, o ultimă verificare pentru sportivii care vor participa în 23 aprilie la Campionatul Național U14, care va fi tot la Vâlcea“, a explicat Voinea, pentru GdS.
Până la finala U14, craiovenii vor mai participa la Campionatul Național de tineret, programat săptămâna aceasta la Drobeta Turnu Severin, iar peste două săptămâni vor merge la Cupa României – seniori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS