16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateToți contribuabilii cu datorii mari sunt invitați de ANAF să își eșaloneze plățile

Toți contribuabilii cu datorii mari sunt invitați de ANAF să își eșaloneze plățile

Fiscul a schimbat strategia și încearcă o abordare mai prietenoasă cu marii contribuabili. Potrivit realitatea.net, toți contribuabilii cu creanțe semnificative sunt invitați de ANAF și de Ministerul de Finanțe să își eșaloneze plățile, se arată într-un comunicat al Executivului, după întâlnirea dintre premierul Sorin Grindeanu și șefii celor două instituții.

ANAF va trimite contribuabililor cu datorii mari scrisori pentru a le prezenta avantajele de care pot beneficia printr-o eșalonare a datoriilor, parte a unui program de creștere a gradului de colectare și a conformării contribuabililor.

Firmele care ajung la un acord de eșalonare cu Fiscul pot evita executarea silită, pot participa la licitațiile publice, iar penalitățile de întârziere vor fi șterse dacă sunt respectate obligațiile de plată stabilite prin eșalonare.

Încurajarea firmelor să acceseze eșalonări ale datoriilor face parte dintr-o serie de măsuri vizând îmbunătățirea gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat.
„În ceea ce privește îndrumarea contribuabililor pentru accesarea eșalonării la plată, a fost deja elaborat un model de scrisoare ce va fi trimisă contribuabililor cu creanțe semnificative, pentru a le prezenta cadrul legal privind acordarea acestor eșalonări”, se arată în comunicatul Guvernului.

În perioada 3-24 martie 2017, au fost aprobate 493 de cereri de eșalonare la plată a obligațiilor fiscale, în valoare de 106,8 milioane lei, comparativ cu media ianuarie-februarie de 424 de cereri aprobate, în valoare de 117,2 milioane lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS