10.4 C
Craiova
duminică, 31 mai, 2020
Știri de ultima oră Actualitate DNA, bilanţ pe februarie: 35 hotărâri judecătorești definitive, 61 de inculpaţi condamnaţi

DNA, bilanţ pe februarie: 35 hotărâri judecătorești definitive, 61 de inculpaţi condamnaţi

În cursul lunii februarie 2017, în dosare de corupție instrumentate de D.N.A., au rămas definitive 35 hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 61 inculpați între care: un vicepreședinte consiliu județean, un manager spital municipal, un director direcție Agenția Națională de Administrare Fiscală, un director general companie de stat, un director executiv Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, un director executiv agenție județeană de mediu, un șef serviciu poliție locală, 9 primari comună, un viceprimar comună, o grefieră parchet judecătorie.

Potrivit unui comunicat al DNA, pedepsele dispuse de judecători față de cei 61 inculpați variază între 9 ani închisoare și 1 an cu amânarea aplicării pedepsei.

Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea ‘Comunicate — hotărâri definitive de condamnare’.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

MAE: Au fost aduși acasă 98 de români

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă revenirea în ţară a 98 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Austria şi al...