Acasă Actualitate Apicultorii nu vor primi ajutorul de minimis, afirmă ministrul Daea

Apicultorii nu vor primi ajutorul de minimis, afirmă ministrul Daea

-

Apicultorii nu vor primi ajutorul de minimis de la stat pe care l-au solicitat pentru că au înregistrat pierderi importante din cauza vremii nevaforabile de anul trecut, a declarat duminică, ministrul agriculturii, Petre Daea, prezent la Târgul de primăvară de la Răcășdia, în județul Caraș-Severin.
„Apicultorii nu vor primi ajutorul de minimis. În Planul Național (Apicol – n.red.) sunt ajutoare pe care trebuie să le dăm pentru a procura materiale necesare activității apicole. Cu ajutorul de minimis nu mai putem continua. Este un program național, l-am explicat apicultorilor, îl avem în lucru în Ministerul Agriculturii, în așa fel încât și apicultorii să beneficieze de sprijin. Pentru pierderile de anul trecut, însă, nu avem un răspuns favorabil și îmi pare extrem de rău“, a afirmat ministrul agriculturii, citat de Agerpres.
Petre Daea a stat de vorbă cu mai mulți apicultori din Caraș-Severin, pe care i-a asigurat că vor primi sprijin pentru dezvoltarea stupilor, prin Programul Naţional Apicol.
„Mă gândesc aici și la cei de la Cooperativa Apicolă Prisăcarii din Băile Herculane, care spuneau că au peste 11.000 de familii de albine și că stau acum în fața unei oferte din Franța, pentru a-și valorifica producția pe care o obțin“, a mai afirmat ministrul agriculturii.
Președintele Federației Agrostar, Ștefan Nicolae, declara pe 28 ianuarie, la Craiova, unde a participat la constituirea Filialei Dolj a Sindicatului Apicultorilor din România, că în situația în care Ministerul Agriculturii nu va accepta să le acorde apicultorilor ajutorul de minimis pentru pierderile avute în anul 2016, aceștia ar putea protesta în stradă.

ȘTIRI VIDEO GdS

Transport ilegal de animale, depistat de polițiștii gorjeni

Poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Mătăsari şi Postului de Poliţie Drăgoteşti, au desfășurat, ieri, activități în baza Planului de Măsuri...

Razie printre tăietorii de lemne

Poliţişti din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșoveni au organizat, ieri, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii tăierii, sustragerii și transportului...