Acasă Actualitate Societățile comerciale care comercializează pește au fost verificate de polițiștii craioveni

Societățile comerciale care comercializează pește au fost verificate de polițiștii craioveni

-

 

În perioada 23.03-25.03.2017, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat şi executat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite din domeniul „comercializării peştelui şi produselor din peşte”.

Polițiștii craioveni au efectuat verificări și controale la 21 societăţi comerciale, 17 persoane fizice, precumn și în 9 mijloace de transport. Astfel, ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale de peste 57.000 lei, totodată fiind confiscate  585 kg pește.

În urma controlului efectuat într-un complex comercial din Craiova  s-a constatat că reprezentanții unui agent economic dețineau, în vederea comercializării, 500 kg baby hering, pentru care nu au putut prezenta documente de provenienţă.  Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu suma de 20.000 lei conform Legii 12/1990, dispunându-se totodată confiscarea cantității de 500 kg baby hering în valoare de 2000 lei, pentru care nu s-au prezentat documente de proveniență.

ȘTIRI VIDEO GdS