Acasă Actualitate 17 cetățeni din Irak și Siria, depistați în sectorul de frontieră Moravița

17 cetățeni din Irak și Siria, depistați în sectorul de frontieră Moravița

-

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moravița au depistat în această dimineață, în cadrul a două acțiuni desfășurate la frontiera cu Serbia, 17 cetățeni din Irak și Siria, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în țări din vestul Europei, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al IGPF, în jurul orei 06.30, polițiștii de frontieră, în cooperare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Timiș, au declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale, în urma căreia au depistat, pe direcția localității de frontieră Clopodia, opt cetățeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul țării.  Persoanele care nu își justificau prezența în zonă au fost conduse la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări.  În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că grupul era format din patru bărbați, două femei și doi minori, cu vârste cuprinse între 3 și 32 de ani, fără documente de identitate asupra lor. Persoanele în cauză au declarat că sunt cetățeni irakieni și au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenția de a ajunge în țări din vestul Europei, precizează sursa citată.

De asemenea, alți nouă cetățeni străini, fără documente de identitate asupra lor, au fost depistați tot duminică dimineață, în jurul orei 7,00, de către polițiștii de frontieră din cadrul aceluiași sector, în cooperare cu jandarmi din cadrul I.J.J. Timiș și lucrători din cadrul Postului de Poliție Deta, în apropierea localității de frontieră Jamu Mare. Aceștia au fost preluați și transportați la sediul instituției pentru cercetări, unde s-a stabilit că sunt cetățeni sirieni, opt bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 21 și 50 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei. Potrivit comunicatului IGPF, în ambele cazuri se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, persoanele în cauză urmând a fi preluate de lucrători din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiș, în vederea luării măsurilor legale care se impun.  De asemenea, vor fi contactate autoritățile de frontieră din țara vecină în vederea cercetării în comun a evenimentelor și aplicării acordului de readmisie.

ȘTIRI VIDEO GdS