5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtac la Londra: Autorul a acționat singur

Atac la Londra: Autorul a acționat singur

Autorul atacului de miercuri de la Parlamentul din Londra „a acționat singur… și a fost inspirat de terorismul internațional“, a declarat astăzi Mark Rowley, comandantul unității antiteroriste a poliției britanice, într-o declarație la Scotland Yard, citat de DPA.
„Credem în continuare că acest atacator a acționat singur și a fost inspirat de terorismul internațional. În această etapă nu avem informații specifice despre alte amenințări la adresa populației“, a spus Rowley, potrivit Agerpres.

Totodată, Rowley a revizuit în scădere bilanțul atentatului de miercuri, informând că trei persoane au fost ucise, plus autorul atacului. ‘Bilanțul a fost revizuit în jos’, a declarat Rowley, afirmând că victimele sunt o femeie de circa 40 de ani, un bărbat în jurul vârstei de 50 de ani și polițistul de 48 de ani atacat în fața intrării Parlamentului. Miercuri seara, poliția stabilise bilanțul la patru morți, în afară de autorul atacului. Comandantul unității antiteroriste a poliției britanice a mai menționat că persoanele decedate sunt de diverse naționalități, dar nu a dat detalii. În spitale mai sunt internate și tratate 29 de persoane, dintre care șapte sunt în stare critică.
Ministerul de Externe sud-coreean a informat că printre răniți se numără și cinci cetățeni sud-coreeni. Trei femei și un bărbat în jurul vârstei de 50 și 60 de ani au suferit fracturi, iar o altă femeie de circa 60 de ani a suferit un traumatism cranio-cerebral ca urmare a unei căzături, a informat MAE sud-coreean într-un comunicat, adăugând că patru dintre cei cinci au fost între timp externați. La rândul ei, purtătoarea de cuvânt a MAE chinez a declarat, la Beijing, că un turist chinez a fost ușor rănit, fără a da detalii suplimentare.
Totodată, poliția crede că l-a identificat pe atacator, dar a refuzat să-l numească.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS