Acasă Actualitate Ucraina interzice intrarea reprezentantei Rusiei la Eurovision

Ucraina interzice intrarea reprezentantei Rusiei la Eurovision

-

Serviciile speciale ucrainene (SBU) au interzis pentru o perioadă de trei ani intrarea pe teritoriul ucrainean a reprezentantei Rusiei la ediția din acest an a concursului de muzică Eurovision, ce va avea loc la 13 mai la Kiev, pe motiv că a susținut un concert în Crimeea, transmite miercuri France Presse, citată de Agerpres.

”Serviciile de securitate ucrainene au interzis intrarea Iuliei Samoilova pentru o perioadă de trei ani. Decizia tocmai a fost luată”, a declarat prin telefon pentru AFP o purtătoare de cuvânt a SBU, Olena Gitlyanska.

”Decizia a fost luată ca urmare a informațiilor primite cu privire la încălcarea legii ucrainene”, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Un viceministru de externe rus, Grigori Karasin, a denunțat imediat decizia drept ”șocantă”.

Iulia Samoilova, o tânără femeie cu handicap, aflată în scaun cu rotile, a fost selectată în urmă cu zece zile de Rusia pentru a interpreta la Eurovision o baladă romantică intitulată ”O flacără arde”.

Selectarea ei a fost denunțată de unii ucraineni drept „provocare” rusă, pentru că a participat în 2015 la un concert în peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în primăvara anului 2014.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.