12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUPDATE - Londra: Un bărbat a intrat cu maşina în mulţimea de pe Podul Westminster şi apoi în gardul Parlamentului. Doi morţi şi mai mulţi răniţi în urma atacului

UPDATE – Londra: Un bărbat a intrat cu maşina în mulţimea de pe Podul Westminster şi apoi în gardul Parlamentului. Doi morţi şi mai mulţi răniţi în urma atacului

UPDATE 19.47: Unul dintre cei doi morţi este poliţistul înjunghiat, potrivit Realitatea TV.

UPDATE 19:36 O femeie a fost scoasa in viata din apele Tamisei, dupa incidentul de securitate de pe Podul Westminster, anunţă HotNews.ro, citând presa britanică. Victima a suferit rani grave, informeaza Reuters, citand autoritatile portuare londoneze. Serviciul de ambulanta anunta ca a acordat asistenta medicale pentru cel putin 10 pacienti pe pod.

UPDATE 18:55 Sky News anunţă, pe surse, că o a doua persoană şi-a pierdut viaţa în incident.

UPDATE: 18:17 O femeie rănită în atacul de la Londra a murit la spital

UPDATE 18:16  Firul evenimentelor: O masina a intrat in viteza intr-un grup de pietoni de pe Podul Westminster, ranind mai multe persoane, dupa care a incercat sa treaca prin gardul Parlamentului. Un barbat inarmat cu un cutit i-a atacat pe politistii din zona portii, injunghiind un politist. Atacatorul a fost impuscat.

UPDATE 18:02  Incidentul de miercuri de la Westminster este tratat drept un atac terorist, a anunțat Poliția Metropolitană într-un mesaj de Twitter preluat de mass-media britanice.

„Tratăm incidentul drept un atac terorist până la momentul când vom avea mai multe informații”, a precizat sursa citată.

Ora: 17:09 Cel puțin 12 persoane au fost rănite miercuri în apropiere de Podul Westminster din Londra, lângă Parlament, relatează agenţia Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit agenției de presă citate, au fost auzite împușcături în afara clădirii Parlamentului.

Legislativul și-a suspendat activitatea.

Presa britanică scrie că un bărbat a fost împușcat de poliție în apropierea Parlamentului.

Un polițist ar fi împușcat un atacator de trei ori de la mică distanță, după ce mai multe persoane au fugit spre porțile de ieșire.

Potrivit Sky News, Scotland Yard a anunțat că este vorba despre un incident armat. Polițiștii îndepărtează oamenii din zona incidentului și stațiile de metrou din apropiere.

Unii martori au relatat că o mașină a intrat într-un grup de oameni pe Podul Westminster, în timp ce alte relatări fac referire la un bărbat înarmat cu un cuțit care ar fi intrat în clădirea Parlamentului, fiind apoi împușcat de poliție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS