Acasă Actualitate Iohannis: Nu mă grăbesc să fac o nominalizare la SIE

Iohannis: Nu mă grăbesc să fac o nominalizare la SIE

-

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că va face o propunere pentru șefia Serviciului de Informații Externe la momentul potrivit, precizând că, înainte de a face publică această nominalizare, va discuta cu majoritatea parlamentară, informează Agerpres.

„Parlamentul cred că după nici șapte luni a reușit să vacanteze postul. Da, la momentul potrivit voi face o propunere. (…) Nu mă grăbesc”, a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a precizat că va discuta cu majoritatea parlamentară în legătură cu acest subiect.

„Am de gând să discut cu majoritatea parlamentară înainte să fac publică propunerea pe care o voi face”, a subliniat șeful statului, adăugând că va avea răbdare până aceștia își „clarifică poziția”, în contextul problemelor din ALDE.

Klaus Iohannis s-a declarat mulțumit de activitatea directorului interimar al SIE, Silviu Predoiu.

„Sunt foarte mulțumit de activitatea dlui general Predoiu, dar este director interimar și este nevoie de un director civil”, a susținut el.

Întrebat despre cutumele privind numirea șefilor serviciilor, Iohannis a spus: „Au existat anumite cutume, de exemplu că un serviciu este la putere și unul este la opoziție, în Parlament s-a trecut într-o nouă fază când nu se mai ține cont de aceste cutume. (…) Nu, nu înseamnă nimic, este doar o observație”.

El a precizat că este prea devreme să se discute despre persoana care va fi numită la conducerea SIE.

„Dacă va fi politician sau nu — asta rămâne de văzut”, a completat șeful statului.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.