6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis: Nu mă grăbesc să fac o nominalizare la SIE

Iohannis: Nu mă grăbesc să fac o nominalizare la SIE

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că va face o propunere pentru șefia Serviciului de Informații Externe la momentul potrivit, precizând că, înainte de a face publică această nominalizare, va discuta cu majoritatea parlamentară, informează Agerpres.

„Parlamentul cred că după nici șapte luni a reușit să vacanteze postul. Da, la momentul potrivit voi face o propunere. (…) Nu mă grăbesc”, a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a precizat că va discuta cu majoritatea parlamentară în legătură cu acest subiect.

„Am de gând să discut cu majoritatea parlamentară înainte să fac publică propunerea pe care o voi face”, a subliniat șeful statului, adăugând că va avea răbdare până aceștia își „clarifică poziția”, în contextul problemelor din ALDE.

Klaus Iohannis s-a declarat mulțumit de activitatea directorului interimar al SIE, Silviu Predoiu.

„Sunt foarte mulțumit de activitatea dlui general Predoiu, dar este director interimar și este nevoie de un director civil”, a susținut el.

Întrebat despre cutumele privind numirea șefilor serviciilor, Iohannis a spus: „Au existat anumite cutume, de exemplu că un serviciu este la putere și unul este la opoziție, în Parlament s-a trecut într-o nouă fază când nu se mai ține cont de aceste cutume. (…) Nu, nu înseamnă nimic, este doar o observație”.

El a precizat că este prea devreme să se discute despre persoana care va fi numită la conducerea SIE.

„Dacă va fi politician sau nu — asta rămâne de văzut”, a completat șeful statului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS