20.7 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Bodog: Guvernul a abrogat HG privind calculul prețurilor la medicamente

Bodog: Guvernul a abrogat HG privind calculul prețurilor la medicamente

-

Guvernul a abrogat HG 800/2016 pentru adoptarea metodologiei privind modul de calcul și procedura de avizare și aprobare a prețurilor maximale ale medicamentelor de uz uman cu autorizație de punere pe piață în România, a anunțat, miercuri, ministrul Sănătății, Florian Bodog, citat de Agerpres.

„Abrogarea hotărârii de Guvern numărul 800 a fost ultima măsură din Planul de guvernare pe care Ministerul Sănătății trebuia să o inițieze. Practic, această hotărâre a rămas fără subiect urmare a apariției Legii 10 din 2017 cu privire la abrogarea Ordonanței de Urgență 59/2016, metodologia de calcul a prețurilor urmând a fi stabilită prin ordin de ministru”, a declarat Bodog, la Palatul Victoria.

Potrivit lui Bodog, hotărârea de Guvern adoptată miercuri va fi publicată în Monitorul Oficial vineri, împreună cu ordinul de ministru care va stabili metodologia de calcul în cazul prețurilor.

Totodată, ministrul Sănătății a amintit faptul că, în conformitate cu programul de guvernare, va fi redus cu 35% prețul la medicamentele inovative care își pierd patentul.

„Ieri, am avut la Guvern, împreună cu primul-ministru, cu un secretar de stat de la Ministerul de Finanțe, cu personalul tehnic din Ministerul Sănătății, o întâlnire cu cele trei asociații ale producătorilor, distribuitorilor și importatorilor de medicamente și am convenit aplicarea măsurii din programul de guvernare — reducerea cu 35% la medicamentele inovative care-și pierd patentul”, a arătat Bodog.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.