22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Acțiuni ale Poliției Locale în autobuzele RAT

Craiova: Acțiuni ale Poliției Locale în autobuzele RAT

Agenții Poliției Locale Craiova au efectuat, săptămâna acesta, împreună cu controlorii RAT Craiova, o serie de acțiuni pe mai multe trasee, scopul fiind depistarea persoanelor care circulă fără bilet, dar și a celor care încalcă ordinea si liniștea publică în mijloacele de transport public în comun.
Astfel, în urma acestor acțiuni, au fost verificate 1.065 de autobuze și microbuze și au fost legitimate 642 de persoane, fiind aplicate 534 sancțiuni contravenționale (482 amenzi contravenționale și 52 avertismente scrise). Dintre acestea, 526 de amenzi au fost date persoanelor prinse circulând fără bilet, iar opt sancțiuni contravenționale au fost aplicate încălcarea legii privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire socială, a ordinii si liniștii publice. Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate a fost de 45.950 lei.

De asemenea, alte 216 de persoane depistate fără tichet de călătorie au achitat către funcționarii RAT suprataxa de 30 lei, valoarea biletelor de suprataxă fiind de 6480 lei. În aceste condiții, cele 216 persoane nu au mai fost amendate de polițiștii locali. Reprezentanții Poliției Locale Craiova au dat exemplu un băiat de 16 ani, care a fost depistat într-un autobuz care circulă pe traseul E 1, având asupra lui un cuțit cu lama de 10 centimetri. Minorul a fost predată polițiștilor de la Secția 2, în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii mai spun că astfel de acțiuni, în echipe formate din polițiști locali și funcționari RAT, vor fi făcute zilnic cu scopul de a menține ordinea publică în mijloacele de transport în comun, prevenirea furturilor din buzunare, depistarea și sancționarea călătorilor care circulă fără bilet, dar și a călătorilor distrug sau murdăresc autobuzele RAT Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS