12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUpdate: Barbat împuşcat de poliţişti pe Aeroportul Orly din Paris

Update: Barbat împuşcat de poliţişti pe Aeroportul Orly din Paris

UPDATE 13:00: Ministrul francez de interne a explicat că bărbatul împușcat mortal pe Aeroportul Orly este cel care rănise un polițist, sâmbătă dimineața, când a fost oprit la un control în zona de nord a Parisului.

Bărbatul împușcat era implicat în trafic de droguri și se afla sub control judiciar, scrie Le Figaro, care afirmă că acesta fusese în atenția serviciilor speciale sub suspiciunea radicalizării în inchisoare, dar supravegherea sa a fost oprită.

UPDATE 12:00: Atacatorul era un musulman radicalizat, cunoscut serviciilor de informații, a declarat pentru Reuters o sursă din poliția franceză.

Un bărbat a fost împuşcat de poliţia franceză pe aeroportul parizian Orly, după ce ar fi luat arma unui ofiţer, informează agenţia France-Presse, citată de Hotnews.

În urma incidentului, aeroportul a fost evacuat.

“Un bărbat a furat arma unui soldat şi s-a refugiat într-un magazin de pe aeroport înainte să fie impuşcat de forţele de securitate”, a declarat un purtator de cuvânt al ministerului de externe.
Poliţia confirmă că o operaţiune de securitate este în desfăşurare la aeroportul aflat la sud de capitala franceză.

Franța este sub o stare de urgență prelungită de mai multe ori, ultima oară până în iulie, anul acesta.

Ministerul francez de interne a transmis că un polițist a fost împușcat și rănit într-un incident separat, care a avut loc tot astăzi, la nord de Paris. Polițistul rănit făcea parte dintr-un filtru rutier din Stains (Seine-Saint-Denis). În jurul orei 7, un bărbat a tras cu arma asupra polițiștilor, rănind pe unul dintre ei, după care a furat o mașină și a fugit, relatează Le Figaro.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS