22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePresa americană: Donald Trump foloseşte muncitori sezonieri din România şi Haiti la luxosul său club Mar-a-Lago din Palm Beach

Presa americană: Donald Trump foloseşte muncitori sezonieri din România şi Haiti la luxosul său club Mar-a-Lago din Palm Beach

Deşi crearea de locuri de muncă pentru americani a fost o piesă centrală a programului sau electoral, Donald Trump nu ezită să angajeze muncitori sezonieri – în principal din Haiti şi România – pentru luxosul sau club Mar-a-Lago, scrie The New Yorker, citat de HotNews.ro.

Discursul sau în favoarea limitării sosirii de muncitori străini calificaţi – deşi unii sunt esenţiali, pentru industria IT, spre exemplu – a fost aspru criticat atât de asociaţiile pentru drepturile omului, cât şi de marii moguli din Silicon Valley.
Însă atunci când vine vorba despre personalul sezonier angajat în industria hotelieră, Donald Trump nu scoate niciun cuvânt. Ba chiar pare să profite de acest lucru, cum este cazul clubului sau din Palm Beach, Mar-a-Lago.
„E un fapt comun în Florida de Sud”, spune cineva care lucrează la Mar-a-Lago. „Dar el e preşedintele şi trebuie să dea exemplu. Indiferent de ce spun – nu putem găsi oameni doar pentru şase luni – vrăjeală. Dacă plăteşti un salariu decent, vei găsi oameni să muncească”, a adaugat el.
Potrivit unui cotidian local, aceştia ar fi plătiţi cu 10 – 13 dolari pe oră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS