Acasă Actualitate Franța: A doua arestare în ancheta privind atacul de la liceul din...

Franța: A doua arestare în ancheta privind atacul de la liceul din Grasse

-

Poliția franceză l-a reținut pe fratele unui prieten al adolescentului de 16 ani care a deschis focul joi într-un liceu din Grasse, sud-estul țării, incident în care au fost rănite ușor 14 persoane, transmite vineri AFP, citată de Agerpres.

Aceasta este cea de-a doua persoană reținută, după agresor, care a fost arestat joi fără a opune rezistență. Potrivit sursei, atacatorul a ‘început să vorbească’ cu anchetatorii.

Vineri dimineață se mai aflau în spital trei adolescenți și directorul liceului.

‘Nu poate fi avută în vedere nicio legătură cu o acțiune teroristă’, a declarat joi procurorul din Grasse, Fabienne Atzori, în timp ce ministrul educației, Najat Vallaud-Belkacem, a vorbit despre ‘un act de nebunie al unui tânăr fragil și fascinat de armele de foc’.

Asupra adolescentului au fost găsite arme albe și grenade, fără ca gradul lor de periculozitate să fi fost evaluat imediat. Un dispozitiv artizanal a fost descoperit în rucsacul său și dezamorsat.

Pe conturile de Facebook, Twitter și Youtube deschise pe numele suspectului pot fi văzute mai multe fotografii și înregistrări video ale unor masacre, precum cel din 1999 de la liceul Columbine din Colorado, când au fost ucise 13 persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Nativii Berbec au noroc în afaceri astăzi. Dacă aveți propria companie, s-ar putea să încheiați un contract important care vă poate...

Pedepse cu suspendare pentru fraudarea APIA Dolj

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au început, ieri, judecarea apelului formulat de inculpaţii dintr-un dosar privind fraudarea fondurilor europene

UCB a decis suspendarea cursurilor pentru o săptămână

Universitatea „Constantin Brâncuși“ (UCB) din Târgu Jiu a decis suspendarea cursurilor pentru o săptămână, după ce o studentă care a revenit din...