5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHellvig: Parteneriatul dintre MAI şi SRI este vital pentru securitatea naţională

Hellvig: Parteneriatul dintre MAI şi SRI este vital pentru securitatea naţională

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat miercuri, la bilanţul MAI, că parteneriatul Serviciului Român de Informaţii cu Ministerul de Interne este „vital” pentru securitatea naţională a României, colaborarea dintre cele două instituţii fiind importantă şi pentru menţinerea unui nivel optim de răspuns a statului român la situaţii „din ce în ce mai diverse”, informează HotNews.ro, citând News.ro.

„Eu cred, şi realitatea din teren ne confirmă azi, că parteneriatul dintre MAI şi SRI este vital pentru securitatea naţională a României. Personal, cred că în 2017 colaborarea dintre SRI şi MAI este importantă pentru menţinerea unui nivel optim de răspuns al statului român la situaţii din ce în ce mai diverse”, a afirmat Eduard Hellvig.

Eduard Hellvig a susţinut că „evoluţiile recente ne obligă să consolidăm şi să aprofundăm parteneriatul dintre cele două instituţii”.

„SRI deţine capacităţi de cel mai înalt nivel în culegere de informaţii, apreciate de partenerii României din NATO şi spaţiul euroatlantic. Cred că putem să venim şi în sprijinul MAI. Parteneriatele dintre instituţii trebuie să fie corecte, transparente, să acţioneze pentru binele public şi să acţioneze fiecare pe zona de competenţă pentru a preveni”, a conchis Hellvig.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS