11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţia Argeş face verificări după ce deputatul PSD Cătălin Rădulescu a spus că deţine o mitralieră şi e pregătit să o folosească

Poliţia Argeş face verificări după ce deputatul PSD Cătălin Rădulescu a spus că deţine o mitralieră şi e pregătit să o folosească

Poliţia Judeteană Argeş a anunţat că s-a autosesizat şi face verificări cu privire la respectarea Legii privind regimul armelor şi muniţiilor după ce parlamentarul PSD Cătălin Rădulescu a afirmat, într-un interviu, că are acasă o mitralieră AKM cu care a luptat la Revoluţie şi că e pregătit să o foloseacă din nou, informează HotNews.ro.

„Referitor la declaraţiile apărute în spaţiu public privind utilizarea de către o persoană publică a unei arme letale, va informăm că Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş s-a autosesizat şi desfăşoară activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor şi al muniţiilor cu modificările şi completările ulterioare”, anunţă IPJ Argeş într-un comunicat transmis marţi după-amiază.

Pe de altă parte, Parchetul Curţii de Apel Piteşti a primit trei sesizări de la trei persoane fizice, care solicită instituţiei să se autosesizeze în urmă declaraţiilor făcute de parlamentarul Cătălin Rădulescu, ales pe listele PSD Argeş.

Deputatul PSD de Argeş Cătălin Rădulescu a afirmat, într-un interviu pentru „Adevărul”, că protestatarii din Piaţă Victoriei ar trebui înfruntaţi cu tunuri de apă: „De ce mai stau că prostii acolo? N-au treaba, n-au serviciu, n-au copii?¬. Mai mult, el a spus că şi-a păstrat mitralieră AKM cu care a luptat la Revoluţie şi este pregătit să o folosească din nou: „Nu o să mi-o ia nimeni în viaţă vieţilor şi o ţin, că poate vreodată, dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul asta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu armă să trag, imediat.”

Deputatul PSD a afirmat că nicio lege a graţierii pe el nu îl „ajută cu absolut nimic”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS