10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia SRI va efectua de săptămâna viitoare controale la unităţile centrale şi subordonate ale serviciului

Comisia SRI va efectua de săptămâna viitoare controale la unităţile centrale şi subordonate ale serviciului

Comisia de control a SRI a stabilit, marţi, ca de săptămâna viitoare să efectueze controale la unităţi SRI centrale şi din teritoriu, unele controale fiind notificate prealabil, altele fiind inopinate, a precizat preşedintele acestei comisii, Adrian Ţuţuianu, citat de Mediafax.

„Am prevăzut că atribuţiile de control ale Comisiei pot fi exercitate inclusiv prin verificări la sediile unităţiilor SRI şi am stabilit două modalităţi de control: un control cu notificare prealabilă a perioadei şi tematicii de control, dar şi controale inopinate pe o tematică stabilită în cadrul Comisiei la unităţi centrale sau din teritoriu ale Serviciului”, a precizat, marţi, Ţuţuianu.

El a arătat că există deja o tematică de control elaborată şi că în cadrul acestor controale se vor verifica date, informaţii, documente.

Întrebat cum s-a ajuns la concluzia ca sunt necesare aceste controale, preşedintele Comisiei SRI a precizat: „Am pornit de la ideea generală de control. Orice instituţie face de regulă un control tematic. ANAF dacă vine în control te anunţă cu 15 zile înainte şi îţi spune ce să-i pregăteşti. Asta e o modalitate normală de realizare a activităţii. Dar poate într-o zi considerăm că este util să vedem efectiv la lucru neanunţat Serviciul Român de Informaţii sau să avem o sesizare care ne obligă să avem o intervenţie imediată”.

Întrebat când a avut loc ultimul control pe care l-a făcut Comisia SRI la Serviciu, Ţuţuianu a spus că nu are datele exacte, dar că va verifica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS