12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Educaţiei: Calculatoarele din universităţi care ies din folosinţă pot fi duse la şcolile din mediul rural

Ministrul Educaţiei: Calculatoarele din universităţi care ies din folosinţă pot fi duse la şcolile din mediul rural

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat astăzi că acele calculatoare din universităţi care se schimbă o dată la câţiva ani în funcţie de avansul tehnologiei ar putea fi transferate la şcolile din mediul rural.

„Avem in zona universitara, spre exemplu, la specializarile de informatica, parcuri de calculatoare, laboratoare care se schimba, tehnologic vorbind, o data la doi, trei ani. Calculatoarele care ies din folosinta aici pot fi transferate la aceste scoli, pentru ca, la gimnaziu, spre exemplu, disciplina respectiva care se va tine pe calculator nu necesita echipamente de ultima generatie. Calculatoarele, sa spunem cu o dotare medie, pot fi folosite pentru aceste discipline”, a precizat ministrul, precizand ca este un proiect la care tine, dar care nu poate fi facut „de azi pe maine”.

Potrivit HotNews.ro, Năstase a mai spus că elevii claselor V-VIII din şcolile din mediul rural unde nu există profesori specializaţi care să predea informatică sau unde nu sunt calculatoare şi laboratoare ar putea fi transportaţi de două ori pe luna în localităţile cele mai apropiate, în unităţile de învăţământ unde există o sala cu calculatoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS